Pazar, Ağustos 28, 2005

LİMONBUZ

iki limonun kabukları rendeleniyor bir bardak toz şeker ve iki bardak suyla beş dakika kaynatılıyor ocaktan indirip biraz soğuyunca içine limonların suyu da ilave ediliyor buzluğa konuyor çevresi buzlandıkça karıştırılıyor buzlanma artınca bir başka kapta bir yumurta akı katılaşıncaya kadar çırpılıyor sonra içine limonlu malzeme ekleniyor iyice karıştırılıp buzluğa konuyor arasıra çıkarılıp karıştırılarak tüm malzemenin buzlaşması bekleniyor sonra bir bardağa konuyor ya kaşıkla yeniyor ya da biraz erimesi beklenerek buzlu buzlu içiliyor
afiyet olsun
Şule Türel'in bir gazeteden alarak denemiş olduğu tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkürler.

3 yorum:

sebboy dedi ki...

Şule Hanım bu tarif tam bizim buralara göre olmuş. Elinize sağlık. Hemen not alıyorum

nagice dedi ki...

şule hnm.tarifi bir gazeteden aldığını mailinde bahsetmişti .fakat yapılmış ,denenmiş bir tarif için gazeteden alınmıştır diye belirtmek gerektiğini düşünmemiştim.
ben ters bi şey yapmış oduğumu düşünmüyorum.

nagice dedi ki...

ama sizi mutlu edecekse hemen düzelttim.sevgilerle..

Related Posts with Thumbnails