Perşembe, Eylül 29, 2005

EYLÜL'ÜN ÇEYİZLERİ





Cnım komşum nilgün kısa bir süre önce teyzoş oldu.Eylül bütün güzelliği ile geldi.Ziyarete gittiğimizde değişik bulduğum için örnekleri hemen çekmek istedim.Sağolsunlar izin verdiler ve sizlere aktarıyorum.
Küçük prenses iyi günlerde giyer inşallah..

ÇETİKLER...


Sizlerin oralarda ne denir bilmiyorum ama Trakya 'da çetik denir.Kış boyu öyle sıcacık tutarki insanı.Hele üzerindeki nakışlar.Her bir ilmeği göz nuru.
İlk resimdeki Çetikler Azatlı Köyü ziyaretimde hediye edilmişti.
İkinci resimdekiler ise benim çeyizimden.'tanesini babaanneciğim ,diğer 2 tanesinide annemin teyzesi örmüştü.
İkiside vefat etti.Nur içinde yatsınlar.Mekanları cennet olsun.

Çarşamba, Eylül 28, 2005

İŞ ÇANTASI

Arkadaşım meral'in ördüğü bir çanta.Kış boyunca yaz için hazırlıklar olursa eğer bir modelimiz olsun dedim.canım ellerine sağlık..

Salı, Eylül 27, 2005

İKİLİ


Abimin bir arkadaşının annesinin ördüğü hırka.Çift kat olduğu için çok sıcak tutuyor.İstenirse ayrı renklerlede örülüp birleştirilebilir.oldukça çok kullanmama rağmen çokta yıpranmadı.model olması açısından sakladıklarımdan.Ellerine sağlık teyzeciğim diyorum.

Cuma, Eylül 23, 2005

OYTUN İÇİN





Babaannem daha Oytun doğmadan önce hazırlamıştı mavi patikleri ve sarı yeleği.Mavi yeleği de aynı şekilde anneannem. İkisinide severek giydirdim.Patikler hele çok kullanışlıydı.çizme demek gerek aslında.ama sıcak tuttuğu için tavsiye edebilirim.

Pazartesi, Eylül 19, 2005

PAPATYA

Emine Abla'nın kızlarına ördüğü hırka.O kadar şık duruyor ki anlatamam.Petek şeklinde delikle gövde oluşturuluyor.Üzeri süsleniyor.Ellerine sağlık Emine Abla..

Cuma, Eylül 16, 2005

Perşembe, Eylül 15, 2005





Ne zamandır yayınlamak için kartviziti bulmayı bekliyordum.sonunda bu gün çok alakasız bir yerde buldum.
İkitelli'de bir dükkan.Bu işlerle ilgiliyiz ya vitrindende hayran kaldık.
Yıldırım Çeyiz Nuri Bey sağolsun çekmemize izin verdi.Yolunuz düşerse ve böyle bir işiniz varsa yapılacak mutlaka orayı tercih edin derim.işçilik süper.Fiyat olarakta çok uygun.Tavsiye ederim.
ADr:Atatürk Mah. 5. sok. 13/A parseller-ikitelli/ist tel:6934674

Pazartesi, Eylül 12, 2005

OKLAVALARA ELBİSELER


Emine ablamın komşusu üşenmemiş merdaneleri için bu elbiseleri örmüş.Eskiden yünle yapılan bu işleri naylon dantel ipliği ile yapmış.çok güzel duruyor.Özellikle çeyizde eminim çok güzel ve değişik olacaktır.Ellerine sağlık..

Cumartesi, Eylül 10, 2005

PEMBE ŞEKER


Elif benim Maviş çantamı görür görmez bende örmek istiyorum.Nasıl yaparım derken bir de baktım.örüp getirmiş.Çokta güzel olmuş.Sakallı ipi evdeki eski tülle karıştırdı.Benim ilk çantamda uyguladığım gibi.Gerisi şişle haroş olarak örüldü.
Ellerine sağlık.Güle güle kullanın.Şimdide ismi sizden şalımı büyük bir hevesle örüyor.Eminimki kısa bir süre sonra onuda bizlerle paylaşacak.Hadi bakalım kolay gelsin şeker kız..

Perşembe, Eylül 08, 2005

GÖNÜL TOPÇU'DAN



Gönül Hnm.bu güzel çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Bir kaç günlük gecikme için özürdilerim.Ellerinize sağlık.Çok şık ve güzeller..

Cumartesi, Eylül 03, 2005

BİR ÖMÜR...

Bu güzel iğne oyalarını kimin yaptığını merak edersiniz değilmi.işte hünerlielimiz ve kızları.Tabi birde benim Oytun paşa'm.Daha önce Elif'in çantalarını da görmüştünüz.Elif'te kırmızı t-shirt'lü.Bahar'da mavilidaha ondan bi şey yok ama belki özenir de olur yakın zamanda...

Arkadaşımız Bahar'ın annesinin yaptığı iğne oyalarını sizlerle paylaşmak istiyorum.Yıllarca ne göz nuru dökülmüş bunlara.Bazıları kendisinin örnek bezinden resmedildi.Fakat hepsi birebir yapmış olduğu örnekler.İnsanın inanası gelmiyor öyle güzel ve muntazamlarki makinadan çıksa hata olur.Ellerinize yüreğinize sağlık..Bize bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler..
Yapmaya meraklanan başlangıç için tıklayabilir...
Related Posts with Thumbnails